Termene și Condiții

I. Dispoziții generale

 • 1.1 Prezentele Termenele și Condițiile Generale (în continuare T&C) privesc exclusiv functionarea acestei platforme de inchirieri auto www.topcarrentals.ro (in continuare Site-ul) detinute de societatea 360 YACHT SUPPLY S.R.L., cu sediul social in Valea Draganului, nr. 226, jud. Cluj, având CUI: 34814275, și fiind înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J12/3182/09.08.2019, (în continuare Societatea) si sunt dedicate sa vina in sprijinul dumneavoastra si cu informatii relevante despre serviciile de inchiriere pe care le ofera Partenerii nostrii.
 • 1.2 Inchirierea de catre dumneavoastra a oricarui autovehicul de pe acest Site, se supune in totalitate Termenelor si Conditiilor de inchiriere ale Companiilor de inchiriere partenere de la care inchiriati autovehiculul, precum si legilor din România.
 • 1.3 Prin navigarea pe acest site si/sau prin rezervarea unui autovehicul pe site-ul www.topcarrentals.ro dumneavoastra declarati ca ati inteles si acceptati prezentele Termene si Conditii, care include totodata si Politica de confidențialitate și Politica de Cookies.
 • 1.4 Termenele și Condițiile Generale sunt valabile pe perioadă nedeterminată. Utilizatorii convin că Societatea are dreptul de a modifica unilateral prezentele T&C, fără notificare prealabilă către aceștia. Dacă T&C se modifică, respectivele modificări produc efecte imediat după publicarea pe Site. Societatea recomandă Utilizatorilor să monitorizeze eventualele modificările ale prezentelor T&C.

II. Cum functioneaza Platforma www.topcarrentals.ro?

 • 2.1 Site-ul www.topcarrentals.ro funcționează ca o platforma care a adus intr-un singur loc ofertele unora dintere celo mai de încredere companii de închirieri auto din România. Cu o experientă de peste 10 ani in domeniu, noi am selectat unele dintre cele mai competitive oferte de la societatile de rent a car, mici si mari, care ofera servicii la unele dintre cele mai înalte standarde de calitate.
 • 2.2 Companiile de închirieri auto vor răspunde în totalitate de calitatea și de termenele si conditiile convenite si publicate pe site-urile acestora sau prin contractele pe care le semnați cu ele. Echipa noastră de suport vă stă insă la dispoziție pentru a vă ajuta la gestionarea situațiilor nedorite care ar putea să apară pe parcursul închirierii, insa nu este in niciun fel raspunzătoare pentru acestea.
 • 2.3 Vă rugăm să citiți atent termenele si condițiile de pe site-ul companiei de inchiriere si contractul de închiriere pe care il veți semna cu compania de rent a car. Societatea 360 YACHT SUPPLY nu este responsabilă pentru nici un inconvenient apărut între dumneavoastră și compania de închiriere pe toată derularea procesului de închiriere, de la efectuarea rezervării pe Site, până la predarea autoturismului sau deblocarea garanției, etc.
 • 2.4 Furnizorul pe care l-ați ales din oferta de pe platforma noastră își asumă toată responsabilitatea pentru derularea contractului, in limitele contractului semnat cu aceștia sau a termenelor si condițiilor de pe site-ul acestora.
 • 2.5 Platforma Topcarrentals vă oferă autovehicule de închiriat prin direcționare automata către furnizorul selectat. Derularea rezervărilor se desfășoară între dumneavoastră și compania de rent a car furnizoare, aceasta asumându-si pe deplin responsabilitatea pentru desfășurarea corespunzătoare atât a procesului de rezervare cât si a închirierii propriu-zise.
 • 2.6 Cererile de rezervare vor fi procesate de furnizor intr-o perioada medie de 24 de ore. Dupa ce furnizorul proceseaza rezervarea veți primi de la compania de rent a car de la care ați închiriat un răspuns de confirmare, anulare sau oferta alternativă (in cazul in care furnizorul nu dispune de masina din clasa solicitata).

III. DEPOZIT

 • 3.1 Vă rugăm să consultați politica companiei de închirieri pentru informații exacte cu privire la cuantumul depozitului solicitat pentru mașina dorită si pentru condițiile de restituire a acestuia. Toate informațiile oferite la acest capitol in secțiunea de mai jos au doar caracter informativ general.
 • 3.2 Societățile de rent a car solicită un depozit la momentul încheierii contractului de închiriere, de regulă chiar si in cazul protecției integrale, pentru a acoperi consumul de combustibil, pierderea cheii de la autovehicul și/ sau alte taxe/pierderi care pot apărea pe parcursul perioadei de închiriere.
 • 3.3 Acest depozit poate fi reținut total sau doar parțial in măsura in care încălcați condițiile contractuale agreate sau legislația in vigoare. Reținerea sumei se va face in funcție de paguba generată sau de politica companiei de inchirieri cu privire la restituirea depozitului, ca parte din despăgubirea care trebuie acoperită de client in cazul riscurilor neacoperite de asigurări (in acest sens va rugam sa consultați Capitolul IV si condițiile contractuale din contractul cu firma de închirieri) conform contractului de inchirere pe care l-ati semnat.
 • 3.4 Dacă autoturismul si accesoriile suplimentare sunt returnate in aceeași stare ca la preluare si in concordanta cu i) politica de combustibil, ii) politica de asigurări etc. acest depozit va fi rambursat in momentul returnării autovehiculului.
 • 3.5 Cu privire la politica de combustibil trebuie sa aveti in vedere ca firmele de închirieri au politici diferite cu privire la combustibil – vă rugăm sa cititi cu atenție condițiile cu privire la acest aspect. Sunt companii de la care primiți mașina cu rezervorul gol si trebuie sa o returnați in aceeași stare - in aceasta situație nu se rambursează combustibilul neutilizat. Alte companii închiriază autoturismului cu rezervorul plin și autovehiculul trebuie atunci returnat tot cu rezervorul plin.

IV. ASIGURARI

 • 4.1 Vă rugăm să consultați politica companiei de închirieri pentru informații exacte cu privire la ce tip de asigurare are mașina dorită si exact ce acoperă acea asigurare. Contractul de închiriere semnat de către dumneavoastră cu firma de rent a car reprezintă baza legală pentru orice litigiu. Toate informațiile oferite la acest capitol in secțiunea de mai jos au doar caracter informativ.
 • 4.2 Pachetul de asigurări oferite de regulă in pretul de inchiriere: asigurare CASCO, cu sau fără acoperire furt, asigurare de răspundere civila RCA.
 • 4.3 Asigurarea CASCO
 • 4.3.1 Acest tip de asigurare acoperă avariile produse autoturismului, de regulă cu excepția furtului sau a tentativei de furt. În cazul acestui tip de asigurare există o sumă care reprezintă responsabilitatea dumneavoastră în cazul unei daune, si anume suma prezentată ca depozit blocat pe cartea de credit/debit sau lăsată ca si depozit in numerar. Această responsabilitate poate fi redusă prin selectarea uneia dintre ofertele de asigurare prezente pe platforma www.topcarrentals.ro. În acest sens noi vă oferim prin companiile din lista trei posibilități: Asigurare Standard (depozit standard), Asigurare Titanium (depozit redus) și Asigurare Integrală (depozit redus sau fara depozit).
 • 4.3.2 Pentru varianta Asigurare Standard, responsabilitatea dumneavoastră este in limita sumei maxime specificate ca depozit pentru fiecare tip de autoturism. În acest caz, asigurarea CASCO pe care companiile o oferă în prețul afișat, acoperă daunele care depășesc această sumă în condițiile specificate în contractul semnat cu furnizorul. Variantele intitulate Asigurare Titanium și Asigurare Integrală scad reponsabilitatea dumneavoastră, respectiv valoarea garanției până la sumele specificate pe Site, prin selectarea protecției.
 • 4.3.3 Riscuri acoperite de asigurarea CASCO
  • a. Avarii provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu corpuri mobile sau imobile aflate în afara sau în interiorul autovehiculului, zgârieri, caderi, derapari sau rasturnari;
  • b. Avarii provocate în mod direct sau indirect de incendiu, explozie si fenomene naturale (trasnet, inundatii, cutremur, ploaie torentiala, grindina, furtuna, prabusire sau alunecare de teren);
  • c. Avarii provocate de explozie (inclusiv explozia rezervorului de carburant)
  • d. Avarii produse echipamentelor suplimentare, modificarilor constructive permanente, rotilor de rezerva, sculelor din dotarea standard ca urmare a producerii evenimentului asigurat, daca au fost montate pe auto si sunt cuprinse în sumele asigurate;
  • e. Pagube produse de fenomene naturale (trasnet, furtuna, uragan, grindina sau inundatie, cutremur de pamant, prabusire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zapada, avalanse, inclusiv pagubele produse indirect de catre acestea; exemplu: caderea pe autovehicul a copacilor loviti de trasnet, avarierea acestuia de obiectele angrenate de furtuna, uragan, ori de apele provenite din inundatii etc)
  • f. Avarii provocate de caderi de corpuri pe autovehicul (blocuri de gheata, bolovani)
  • g. Avarii provocate de impactul autovehiculului cu animale
  • h. Avarii provocate de caderea autovehiculului in prapastie, in apa, caderi de pe pod.
  • i. Avarii provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule sau cu corpuri aflate în afara vehiculului asigurat, cãderi (cãdere în prãpastie, cãdere în apã cu prilejul transbordãrii, cãdere din cauza ruperii podului, cãdere pe vehicul a unor corpuri), derapãri sau rãsturnãri, incendiu, explozie, trasnet, cutremur de pamant, viituri si alunecari de teren.
 • 4.3.4 Riscuri excluse
  • a. Nu sunt despagubite prin aceasta polița piese de rezervã, huse, prelate, combustibili sau oricãror altor bunuri existente în vehicul si nici pagubele rezultate în legãturã cu utilizarea vehiculelor la concursuri, întreceri sau antrenamente pentru acestea si nici cele aparute ca urmare a pãtrunderii in locuri inundate, prin traversarea cursurilor de apã sau pe drumurile interzise circulatiei publice;
  • b. Sunt de asemenea excluse pagubele produse de defecte de fabricatie ale materialului sau de executie a pãrtilor componente sau pieselor, pagubele produse prin influenta temperaturii asupra motorului vehiculului (de exemplu: avarieri la blocul motor, chiulasã sau la sistemul de rãcire, produse ca urmare a înghetãrii apei) si cele produse motorului, cutiei de viteze sau diferentialului ca urmare a lipsei sau insuficientei ungerii ori a supraîncãlzirii din oricare alte cauze decât cele cuprinse în asigurare, pagubele produse ca urmare a exploziei rezervorului la reparatie datoritã interventiei cu sudurã.
 • 4.4 . Asigurarea CASCO împotriva furtului
 • 4.4.2 Asigură protecţie împotriva furtului autoturismului dacă evenimentul este menţionat într-un document oficial emis de poliţie.
 • 4.4.3 Riscurile acoperite: i) furtul autovehiculului sau a unor parti componente, piese, echipamente suplimentare ale acestuia, ii) pagube produse autovehicului si/sau echipamentului suplimentar ca urmare a tentativei de furt.
 • 4.4.4. Riscuri excluse: i) nu se acordă despăgubiri în cazul în care nu se prezintă un document de constatare a furtului de către politie, ii) nu se acordă despăgubiri in cazul în care clientul nu prezintă companiei cheile şi actele autoturismului în original.
 • 4.5 Asigurarea de răspundere civilă (RCA)
 • 4.5.1 Asigurarea are ca obiect acoperirea prejudiciilor provocate tertilor ca urmare a producerii evenimentului asigurat prin accidente de autovehicule.
 • 4.5.2 Riscuri acoperite Pagube materiale, vătămări corporale sau deces produse terților din culpa asiguratului.
 • 4.6 Pași de urmat in caz de accident
 • 4.6.1 In caz de accident este obligatoriu sa contactati imediat compania de la care ati inchiriat autovehiculul si declarati accidentul la Politie care va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru a fi acoperit de polita de asigurare si pentru repararea autovehiculului.
 • 4.6.2 În cazul unui accident clientul trebuie sa anunţe imediat compania de inchiriere asupra producerii acestuia. Neanunţarea imediată a accidentului duce la plata totală a daunelor de către client.
 • 4.6.3 Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru toate costurile de reparatii.
 • 4.6.4 In cazul in care clientul este aflat sub influenta alcoolului, drogurilor, medicamentelor nerecomandate, responsabilitatea asupra oricăror daune in caz de accident ii revine in intregime.
 • 5. Condiții aplicabile șoferului
 • 5.1 Vă rugăm să consultați politica companiei de închirieri pentru informații exacte cu privire la vârsta minima pentru inchirere sau la experiența minima necesara.
 • 5.2 De regula, varsta minima pentru inchiriere este de 21 de ani. Taxe suplimentare pot aparea la anumiti furnizori pentru soferi cu varsta mai mica de 21 de ani sau mai mare de 65.
 • 5.3 Anumite companii cer o vechime a permisului de conducere intre minim un an si pana la trei ani. Permisul de conducere trebuie sa fie corespunzator categoriei autoturismului care urmeaza a fi condus.
 • 5.4 Soferul aditional poate fi orice persoana in afara de soferul principal, care va conduce masina inchiriata de acesta si care este aprobat de catre compania de inchirieri. El trebuie să completeze şi să semneze un formular de la biroul de închiriere. Companiile de închiriere pot percepe taxe pentru șoferii adiționali.
 • 5.5 Chiar daca inchiriati o masina, dar nu o conduceti niciodată sunteti considerat soferul principal al vehiculului închiriat.
 • 5.6 Companiile de inchirieri masini isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.
 • 6. Predarea in alta locatie
 • 6.1 In cazul in care autoturismul este returnat de catre client intr-o alta locatie, diferita de cea de livrare, acesta va trebui sa plateasca o taxa suplimentara care depinde de compania de la care ati inchiriat.
 • 7. Calcularea ratei zilnice
 • 7.1 Durata perioadei de inchiriere, incepe si se termina in concordanta cu detaliile inscrise pe voucher-ul furmizat de compania de inchiriere, iar pretul va fi calculat pe interval de 24 de ore si va fi comunicat in momentul rezervarii.
 • 7.2 Daca dumneavoastra doriti sa prelungiti perioada de inchiriere dupa ce ati preluat masina, sau sa returnati masina dupa termenul propriu-zis, trebuie sa efectuati rezervarea online sau sa va adresati companiei de închiriere si va fi nevoie sa achitati diferenta de pret.
 • 8. Scaun pentru copil si accesorii speciale
 • 8.1 Scaunele pentru copii si suporturile pentru schiuri (indisponibile pentru anumite vehicule), precum si alte dotari adiționale, sunt disponibile la cerere la majoritatea companiilor. Va rugam sa verificați aceste aspecte.
 • 9. Diferite taxe
 • 9.1 Există taxe suplimentare care pot fi cerute de compania de inchirieri, pentru serviciile oferite in afara orelor de program sau chiar si in cazul in care se ajunge la acest lucru datorita intarzierii zborului. De asemenea, pot fi percepute taxe de livrare/returnare la aeroport.
 • 9.2 Detaliile complete despre adresa si ora livrării trebuie furnizate in momentul rezervării.
 • 10. Închirieri pentru deplasari in afara tarii
 • 10.1 Nu toate companiile de închirieri ofera posibilitatea de a iesi din tara cu autovehiculul, iar cei care oferă aceasta optiune o fac contra unei taxe suplimentare, care variază de la compania la companie.
 • 11. Tipul autovehiculului
 • 11.1 Platforma TopCarRentals nu poate garanta o anumita marca sau model de masina. Masinile pe care le rezervati sunt dintr-o anumita clasa de masini si pot fi inlocuite cu un model asemanator sau mai bun.
 • 12. Suport
 • 12.1 Pentru orice alte intrebari la care nu gasiti raspunsul in prezentele Termene si Conditii sau la sectiunea Intrebari frecvente va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: office(@)topcarrentals(.)ro